Protokoll-etikett logo

Az őszi sminkragyogás

A divat mindenkor hűen követi az évszakok ritmusát, bár a tényleges időjáráshoz csak ritkán alkalmazkodik.

Borongós őszi napokon különösen fontos, hogy meleg vagy derűs hideg színeket használjunk a sminkeléshez. Az arany, sárgásbarna, bézs, zöld, levendulakék, burgundi-vörös, a lila és az ezüstös kék árnyalatok egyaránt szépítenek és jókedvre derítenek.

Annyi minden van bennünk, annyiféleképpen nézhetünk ki, miért is ne kísérletezhetnénk egy kicsit? A szem kimondottan az a terület, ahol ezt igazán érdemes kipróbálni, ahol kedvedre játszhatsz és variálhatsz, ahol kiélheted a kreativitásod! Mindegy, hogy drámai, csábító vagy bájos külsőt szeretnél, a szemnek mindig központi szerepe van!

A levendulakék, a burgundi-vörös, a lila és a zöld is csábító pillantást ígér. Ha bézst vagy szürkét használunk, az izgalmas összhatás kedvéért a tompa, matt árnyalatokat keverjük fényes, csillogó színekkel.


Lépésről lépésre

1. Vigyünk fel alapozót homlokunkra, orcánkra és állunkra. Egy tiszta, nedves kozmetikai szivaccsal finoman, egyenletesen dolgozzuk a bőrbe a krémet, ne hagyjunk foltokat! Tartósítsuk sminkünket púderpamaccsal fölvitt arcpúderrel, majd egy nagy ecsettel töröljük át az arcunkat, hogy a fölösleges púder leperegjen.

2. A szemöldök és a szemhéj közti bőrt semleges fehér-arany szempúderrel vonjuk be. Használjunk széles ecsetet! A szemöldökcsont kiemeléséhez, valamint a csillogó ragyogás eléréséhez szükség van még egy kevés fényes fehér szemhéjfestékre is, amit a szem belső zugába rakunk, sőt orr és az alsó szemhéj irányába is elvezetünk.

3. A fekete festéket finoman el is maszatolunk. Egy szivacsos végű applikátor segítségével, ami akár a szemkihúzó szivacsos vége is lehet, teheted füstössé a szemet, a felső szemhéj ¾-én, illetve az alsó pillák körülbelül közepéig. Először a szemhéjfesték ecsetjével gyengéden, többször áthúzni burgundi-vörös festékkel a már húzott vonalat. A cél a füstös hatás elérése. Ezt követően egy puhább és nagyobb fejű kefével a szemhéj ráncának ívét kell megrajzolni, majd a szem sarka felé haladva és azon túl is egy kicsit elmosni a festéket. A mély szín nagyja a szem illetve szemhéj külső felére kerül.


4. Végezetül fekete szemspirállal kell átfesteni a pillákat.


5. Ezután satírozzuk el a rózsaárnyalatú pirosítót az arcon, de arra ügyeljünk, hogy csak a járomcsontunkra kerüljön, ahonnan ecsettel fölfelé, a halánték irányába finoman eldolgozzuk.

6. A rúzs tartósabbá tehető, ha először kontúrozzuk az ajkakat hússzínű szájkontúrral emeljük ki a száj körvonalát, középről kiindulva haladjunk a szájzug felé. Majd sápadtrózsaszínnel rúzsozzuk ki. A rúzst ecsettel vigyük fel, így egyenletesebb és tartósabb hatást érhetünk el.kapcsolodotermekekKapcsolódó termékek:

Stílus és Etikett


Ön is több tekintélyre, elismerésre, sikerre vágyik?

Ismerje meg a társas érintkezés valamennyi írott és íratlan szabályát, és változtassa meg teljes mértékben üzleti, társadalmi és magánéletét!
 
kapcsolodotermekekKapcsolódó cikkek:

Keresés