Protokoll-etikett logo

Humánia: HR tudásbázis fokozása – avagy pénzügyi előnyök kovácsolása vállalatok számára HR szakértelemmel

2013.06.04, Forrás: Sajtóközlemény

2013. május 30-án a Humánia HRS Group Zrt. szervezésében megrendezésre kerülő eseménysorozat, a HR Háló immáron harmadik évét kezdte meg. A célba vett 17 megye közül a tizenhetedik állomás Budapest volt, ahol a HR szakmában dolgozók képviselői látogattak el a rendezvényre, hogy szakmai tájékozottságukat bővítsék és a kapott információk jövőbeli gyakorlati hasznosításával vállalatuk sikerét növeljék, hiszen a HR szakma megköveteli a naprakész tudást, informáltságot. A HR Háló idén is a legaktuálisabb témával indult útnak, mégpedig a Munka Törvénykönyv változásainak financiális előnyeivel a vállalatok érdekeit nézve, valamint az utánpótlás nevelés fontosságát mutatja be teljesítmény mutató segítségével, mely egyfajta HR térképet ad a kezükbe, hogy a legmegfelelőbb munkaerőt kiválaszthassák, mindezt a vállalat hatékonyságának növelése érdekében.

A Humánia HRS Group Zrt. közel két évtizede meghatározó szereplője a munkaerő-piaci területnek, és kiemelt célja, hogy valós szakmai segítséget nyújtson partnerei és leendő partnerei számára. A HR Háló Workshop immár harmadik évben kerül megszervezésre, melynek fő témája, hogy "Mennyi pénzt hozott Önnek az új Munka Törvénykönyv". A 2013-ban országszerte 17 állomáson megrendezésre kerülő HR Háló előadások az új munkavállaló kiválasztásának problematikájára is hasznos információk szolgálnak. A résztvevői visszajelzések nagyon pozitívak, a célkitűzésnek megfelelően valós szakmai segítséget nyújt a HR szakemberek számára. A nagy érdeklődésre való tekintettel a 2013-as HR Háló programja kibővült egy kerekasztal beszélgetéssel, ahol interaktív módon beszélhetnek a résztvevők a számukra legnagyobb kihívást jelentő tényezőkről.

Május 30-án elérkezett a HR Háló eseménysorozat idei utolsó állomása, Budapest, melyen HR szakemberek sokasága jelent meg. Mivel a HR Hálónak fontos, hogy ne csak a kezdet legyen szép, hanem a befejezés is "happy end"-del történjen, az utolsó állomáson is teljes lendülettel és szakmai profizmussal karöltve érkeztek meg az előadók, akiknek a szakmai iránti szenvedélye még inkább megmutatkozott az utolsó állomáson. Simon Balázs, a Humánia HRS Group Zrt. jogi és kommunikációs igazgatója a Munka Törvénykönyv változásait ismertette, tálcán felkínálva a munkáltatónak a pénzügyi megtakarítás kulcsát. Vincze Márta, a Humánia HRS Competence Kft. ügyvezetője az utánpótlás nevelés fontosságát hangsúlyozta ki előadásában, mely ugyanúgy megoldási kulcs lehet a vállalatok életében. Ezután egy HR térképet, teljesítmény mutatót tárt a HR-esek elé, melyet alkalmazva rájöhetnek, "Ki a megfelelő munkavállaló a meghirdetett állásra?".

A HR-esek a délután sem kímélték az előadókat tudásszomjukkal, így a Workshop kerekasztal beszélgetésen kibontakozhattak a meghívottak, ahol kihívásaikra, munkában felmerülő kérdéseikre szakmai válaszokat, megoldási javaslatokat kaptak. Kiderült, hogy a budapesti HR-esek is hasonló problémákkal küzdenek, mint a többi régióban. Ők is harcolnak a fluktuáció, a munkavállalói elégedetlenség ellen, felmerült a munkavállaló és a vezető közti kommunikáció hiánya, valamint a motivációs-, és a teljesítményrendszer kiépítése is újabb kérdéseket szült.

A szakmai előadók problémákra adott javaslataiban a HR-esek megtalálták a megoldást nehézségeikre, és kérdéseikre is kielégítő választ kaptak, és bevallották, hogy ezentúl az egyedi Workshop program által a Humánia neve mellé a profizmust, a szakmai hozzáértés fogalmát társítják.

Résztvevőink visszajelzései visszaigazolják, hogy a HR Háló eseménysorozat valós szakmai segítséget nyújt:

"Az előadás az új Munka Törvénykönyv adta lehetőségek kiaknázásáról egyfajta szakmai képzésként minősült, mellyel közelebb jutottunk a közös célhoz, vállalatunk sikerének növeléséhez."

"A Munka Törvénykönyv változásainak munkáltatói oldaláról történő megközelítése, előnyös alkalmazása hatalmas segítséget nyújtott a szakmámban való profizmus erősítésében."

Az előadásokat szívesen hallgatták volna hosszabban is a résztvevők, azonban nincs okuk aggodalomra, hiszen a Humánia HRS Group Zrt. munkatársai szakmai partnerként nem csak alkalomszerűen, hanem folyamatosan állnak rendelkezésükre.

Háttér-információk:

Az országosan 18 képviselettel rendelkező Humánia HRS Group Zrt. jogelődje, a Humánia Kft. révén 2001-es alapítása óta meghatározó és elhivatott szereplője a munkaerő-piacnak, mely az évek alatt folyamatosan fejlődött és növelte forgalmát. A vállalat 2011-ben végül elérte azt a növekedési szintet, amely lehetővé tette, hogy munkaerő-piaci szolgáltatás iránti elkötelezettségét Zrt.-vé alakulásával is kifejezze. Szolgáltatásai között megtalálható a munkaerő-kölcsönzés és -közvetítés, valamint stratégiai partnere, a közel két évtizedes múlttal rendelkező Fürge Diák Iskolaszövetkezet révén a diákmunka.

Honlap: www.humaniahrsgroup.hukapcsolodotermekekKapcsolódó termékek:

Személyügyi ABC


Aktuális gyakorlati tanácsadó cégvezetőknek és humánerőforrás-menedzsereknek
 

Keresés